Magunkról
A Somló lankáin közel 60 éve foglalkozik a Szabó család kézműves borkészítéssel. A két hektáron elterülő ültetvény a Somló dél-nyugati oldalán a Séd forrástól 200 méterre található. Kiemelkedően magas fekvése, bazaltos talaja, hangsúlyosan érezteti a borokban a tradicionális somlói karaktert. A család borait a borvidék legjobbjai közt tartják számon, és számos díjjal jutalmazták. A Borkalauz (Rohály-Mészáros) is kiemelkedő pontszámokkal jutalmazta a pincészetet.
Szabó Gyula – agrármérnök (a képen lánya és fia társaságában)
ifj. Szabó Gyula – borász
"Kézműves borainknál elsődlegesnek tartjuk a családi és természeti értékek megőrzését. Boraink többnyire kézi erővel, nagyipari módszerek mellőzésével készülnek. Büszkék vagyunk rá, hogy, meg tudtuk őrizni talajművelésünket teljesen vegyszermentes formában."
A pincészet domináns szőlőfajtája a juhfark, de megtalálható az olaszrizling, a velteleni, és a zengő is. A juhfark igazi kuriózum a borgasztronómiában, mert igen ritka, egyedi jellemzőkel bíró fajta. Ritkaságának fő oka az, hogy kevés olyan hely található, ami igazán kedvez ennek a fajtának. A Somló-hegy kedvező földtani és klimatikus adottságai miatt ez a fajta itt kiemelkedő minőségű bort képes produkálni. A rendkívüli faja és az ideális helyszín már régen fogalommá vált, ez a Somlói Juhfark.
A borok többsége hagyományos fahordós érleléssel készül, megőrizve a tradicionális kézműves jelleget. A birtok és a pince a régió egyik legmagasabb pontján, a tengerszint felett 250 m magasan fekszik. Részben ennek köszönhető, hogy a pince átlaghőmérséklete igen alacsony: nyáron sem emelkedik 12 fok fölé.